Press "Enter" to skip to content

Káoszkommandó: 13. nap – szerda / Játékválogatás

Egy Kismama 0
Mai téma:
Játékok

A játékok már azelőtt elkezdenek beszivárogni az otthonodba mielőtt a baba megszületne. És folyamatos áradatuknak gyakorlatilag lehetetlen gátat szabni. A végén ellepik a nappalidat, a fürdőszobádat, a táskádat… az életedet.
De a gyereknek lételeme a játék, azzal tanul, azzal kapcsolódik ki, azzal dolgozza fel a nap eseményeit. A játékokra tehát szükség van, csak a megfelelő arányokat és minőséget nehéz megtalálni. Ha túl sok van attól csak bepörög a gyerek és nem fogja értékelni, ha túl kevés akkor meg nehezebb inspiráló közeget létrehozni neki.
De ami még fontos, a játék a gyerek felségterülete. Ő rendelkezik felette. Így rendben tartani is neki kell. Persze eleinte szülői segítséggel. Ha a játékok nincsenek rendben nem is lehet rendesen játszani, akkor az egész csak egy kupac lom, aminek a tetején ugrálnak a gyerekek.

Mottó: A játszótársam mondd akarsz-e lenni? Akarsz-e mindig csak játszani?

Mai tett:
Rendbe tettük a teljes játékkészletet. Gigantikus vállalkozás volt, ami azzal kezdődött, hogy az összes játékot kiborítottuk a szoba közepére. Teljes káosz. Nem is jutottunk le délelőtt az udvarra. Féltem ilyen nagy fába vágni a fejszénket, de most van őszi szüneten a kislányom és hétvégén jön egy adag újabb játék, aminek helyet kell csinálni. Talán bölcsebb lett volna kisebb adagokban, de mindegy, rááldoztuk ezt a napot. Estére már csömört kaptam a játékoktól. De annyira jó, hogy minden (na jó, majdnem minden) megtalálta a helyét. Egy zsáknyi cuccot félretettünk, aminek később döntünk a sorsáról.

 

Kihívás egy hétre:
Ha valami újba kezdünk (pl sétálni megyünk) elpakoljuk a játékokat. Ha napközben nem is teljesen, este mindenképpen kerüljön vissza minden játék a helyére. Az elpakolást főként a gyerekek végezzék.
A félretett játékokat is át kell még válogatni, mondjuk naponta 10 db-onként.

Elég jó küldetés:
Este elpakoljuk a játékokat, igyekezvén a saját helyére tenni. Hetente egyszer átnézzük a dobozokat, minden megtalálta-e a helyét.

 

Összegzés: +
Viszonylag rendben vannak a játékok azóta is. Este fürdés környékén együtt elpakoljuk. Általában együtt működnek, de néha kell egy kis ösztönzés, fenyegetés (pl hogy ha én pakolok el egyedül nem lesz idő csak egy estimesére). De már jobb, mint hetekkel ezelőtt. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.